Brigada Civică Cojocna, formată din tineri romi, maghiari și români, alături de organizațiile ActiveWatch și RomanoButiQ, a organizat sâmbătă, 24 ianuarie 2015, Cafeneaua Publică Cojocna, primul eveniment public care a adus la aceeași masă reprezentanții primăriei și consiliului local, locuitorii comunității și brigada nou creată.

În cadrul Cafenelei Publice Cojocna au fost abordate prioritățile și direcțiile de dezvoltare ale comunei Cojocna, așa cum sunt fost ele percepute de tinerii membri ai comunității, dar și planul de inițiative civice dezvoltat de Brigada Civică Cojocna.

Pentru că inițiativele civice locale au nevoie de susținerea întregii comunități, membrii brigăzii au dezbătut principalele nevoi ale comunității cu locuitorii comunei, reprezentanții autorităților, persoane resursă și antreprenori locali, abordând următoarele teme: Eveniment cultural – Ziua Multiculturală Cojocna; Servicii publice; Administrație și bună guvernare; Turism și promovarea tradițiilor. Participanții au făcut schimb de informații și experiență, dezbaterile rezultate reprezentând o resursă esențială pentru viitoarele acțiuni civice sau culturale organizate în comună.