Am călătorit aproximativ 600 de km pentru a vedea orașe multiculturale și oameni frumoși care își doresc să producă schimbări în comunitate. Ne-am plimbat pe străzile din Cluj, București și Târgu Mureș și ne-am dat întâlnire cu membrii ai organizațiilor neguvernamentale și reprezentanți ai autorităților publice, deopotrivă.

La sfârșitul lunii februarie, am fost aproape de casă, în Cluj-Napoca, unde am făcut o vizită Consiliului Județean Cluj și Asociației Cluj 2020 – Capitala Culturală Europeană.
În martie, ne-am împrietenit în București cu Asociația Carusel șI Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe), am stat la o vorbă cu susținătorii noștri de la ActiveWatch și RomanoButiQ, iar la finalul călătoriei am văzut și Palatul Parlamentului, unde ne-a întâmpinat echipa Centrului educațional și publicații.
Iar în Târgu Mureș, ne-a făcut plăcere să povestim despre multiculaturalism cu Asociația Divers  și Fundația Comunitară Târgu Mureș.

Subiecte de discuție și sfaturi adoptate:
– Cum putem să contribuim la dezvoltarea comunității noastre și la îmbunătățirea transparenței și eficienței autorităților publice locale și județene, urmând principiul “ cere și ți se va da“;
– Cum să promovăm poveștile și legendele din Cojocna pentru a atrage mai mulți vizitatori și turiști;
– Cum să ne încăpățânăm uneori atunci când ne dorim ceva pentru comunitate, precum un parc lângă școala în care am învățat, mai multe coșuri de gunoi pe străzile comunei etc.;
– Cum să dăm o mână de ajutor persoanelor vulnerabile și să strângem fonduri și donații pentru inițiativele noastre.

Locuri frumoase pe care le-am văzut în călătoriile noastre:
– Calea Victoriei și Ateneul Român
– Muzeul Romilor din București
– Cetatea Medievală din Targu Mures și Biserica Reformată din Cetate