Ziua Internațională a Romilor a fost serbată in localitatea Cojocna cu un program artistic organizat de elevii Școlii Gimnaziale Cojocna. Printre participanți s-au numărat asociațiile Diakonia, Ovidiu.ro și Word Vision – oraganizații care îi sprijină pe acești copii în dezvoltarea lor educațională și personală -, alături de părinții copiilor, Brigada Civică  Cojocna,  Asociația ActiveWatch, reprezentanți ai Consiliuluil local, primarul și vice-primarul comunei.

În cadrul evenimentului au fost organizate programe artistice menite să promoveze ideea de multiculturalism, diversitate și antidiscriminare: dansuri populare românești și romani, teatru trilingv (în romani, română și maghiară), recitaluri de poezie și cântece. Participarea intregii comunități multi-etnice la sărbătoare a întărit principiile de mai sus.

După evenimentul artistic, copiii din Cojocna și invitații au stat la masă, au interacționat, au dansat și schimbat impresii, bucurându-se de ziua frumoasă. Astfel, micile griji legate de funcționarea sistemului de sonorizare, uitatul replicilor sau accesele de timiditate au fost uitate.

La finalul evenimentului, elevii și invitații au primit diplome.

But Bershe Anglal, Cojocna!

 

 

_MG_7862 _MG_7894 _MG_7903 _MG_7795

photo credits: Anelise Sălan